Praktijk voor Veterinaire Natuurgeneeskunde

 Werken met de kracht van dier én natuur. Dat is NatuurTalent ! 

20-01-2021

Aarding - Ontaard zijn - Geaard - Wat betekent het eigenlijk? 

Aarding 

Ik gebruik het begrip vaak en mensen kijken me dan meestal een beetje vragend aan. Ik las een stuk en toen dacht ik, dat is een mooie uitleg, waarbij ik mijn eigen aanvulling kan maken.

Alles wat leeft is gevoelig voor het elektromagnetisch energieveld van de Aarde. Dieren synchroniseren van nature met dit veld en halen daar hun informatie uit. Onze hersengolven en hartritme synchroniseert ook van nature met het hartritme van de Aarde. Tegenwoordig zijn mensen zich daar minder van bewust. Het is ons niet geleerd om ons energetisch met deze trilling te verbinden. Het komt niet terug in het onderwijs of in de reguliere zorg.

Wat is een ELECTROMAGNETISCH energieveld?

Beetje simpel vertaald; een electromagnetisch veld is eigenlijk de beweging tussen electriciteit en magnetisme. Afhankelijk van de (licht)snelheid en de frequentie van de beweging ten opzichte van elkaar krijg je een bepaalde straling(sfrequentie).

De Schumann resonantie is de trilling tussen de kern van de Aarde en de buitenste laag van de ionensfeer; ongeveer 65 kilometer boven de Aarde. Het wisselt van frequentie, maar de basisfrequentie is 7.83 Hertz. Dat betekent dat de golven met een snelheid van bijna 8 keer per seconde rond de aarde reizen. Daarmee heeft de Aarde een elektromagnetisch energieveld en alles wat hier leeft staat in verbinding met deze trilling. Zonder de Schumann resonantie is het leven op Aarde onmogelijk. Het wordt daarom ook wel het natuurlijke hartritme van Moeder Aarde genoemd. De Schumann's trillingsfrequentie is dus een positieve en aardende frequentie.

GEBRUIK electromagnetisch energieveld

Alles wat op aarde is heeft dan ook een (trillings)frequentie. Electronischmagnetische velden worden o.a. gebruikt voor röntgen, bestraling, microgolven voor de magnetron, maar denk ook aan radiozenders.
De Schumannresonantie is in de jaren '60 onderzocht door wetenschappers. En trillingsfrequenties worden in onze maatschappij dagelijks gebruikt.

In mijn praktijk gebruik ik de Lecher Antenne, hiermee meet je frequenties. De frequentie van organen, bacterien, etc deze zijn vastgesteld door wetenschappers. Deze antenne wordt ook vaak gebruikt door holistisch (dieren)artsen.

STRALING

In onze huizen is er tegenwoordig veel straling. Denk aan Wifi, magnetron, hoogspanningskabels, telefoonmasten, telefonie, etc.
Is dat erg? Soms niet, veel mensen hebben er in het dagelijkse leven geen last van of zijn zich er niet bewust van in ieder geval. Maar dieren zijn gevoeliger voor deze straling. Hoe gevoeliger je bent, hoe meer last je hebt van straling. Hoe meer straling, hoe groter de kans op 'ontaarding'. Over andere belastende zaken van straling zal ik het hier niet hebben.

KLACHTEN

Klachten die ik vaak zie bij dieren zijn overprikkeldheid, reactiviteit, slecht slapen, onrust, etc. Deze dieren zijn vaak 'slecht geaard' zoals ik dat noem. In de praktijk gebruik ik kabels om het dier weer te ontladen en te aarden. Hier worden ze vaak rustig van.

AARDEN

Aarden betekent eigenlijk niets anders dan contact maken met de grond, met zand, water, de bodem. De bodem is verbonden met het electromagnetisch veld. In de bodem zitten ook mineralen en goede microorganismen.
Door contact te maken met de grond kun je (electrisch) ontladen en weer opladen. Eigenlijk heel fysiek en technisch, niets vaags aan. Negatieve energie kun je loslaten en Positieve energie opladen, de spreekwoordelijke batterij opladen.
Je hoeft dus niet te mediteren, liedjes te neuriën, jezelf te zien als een boom met wortels, mantra's te zingen of yoga te beoefenen om dit te kunnen. Mag wel, want dat werkt ook zeer aardend en stressverlagend, maar ook voor degene die dat allemaal stom en wazig vinden, lekker overslaan en gewoon de natuur in gaan, bij voorkeur op blote voeten.

HUID opname
Onze huid is ons grootste orgaan. De aarde is verbonden met het electromagnetisch veld, bevat mineralen en microbioom. Door op blote voeten te lopen, op het strand te gaan liggen, te rollen in de modder, is dus heel gezond en werkt aardend. Twijfel je of je huid dit wel kan? Denk aan (transdermale)medicatie die via de huid wordt opgenomen zoals morfinepleisters of nicotinepleisters.

LAST?

Wilde dieren hebben veel minder last van straling. Enerzijds omdat ze minder contact maken met de straling en anderzijds omdat ze continu contact maken mét de aarde. Ze zijn dan ook beter geaard en worden minder beinvloed door verstorende factoren.
De dieren IN huis, worden veelal de hele dag bloot gesteld aan straling en aan stress. Denk aan de router, TV die aan staat, de laptop die naast de bank ligt, telefoons, veel dieren in de omgeving, stress van eigenaren, etc.
Ze besteden veel uren in huis en weinig uren in de natuur.

Niet alleen straling heeft effect op degene die niet goed geaard zijn. Denk ook aan continu drukte om je heen, te weinig rust momenten, teveel willen doen, continu in je hoofd zitten, dit geeft stress. Stress zorgt voor meer denken waarbij alle energie omhoog gaat, je hartritme en ademhaling niet meer in het natuurlijke ritme verlopen en zorgen voor het kwijt raken van je aarding.

Natuurlijk RITME

We leven allemaal in verbinding met de aarde, de maan en het natuurlijk ritme dat hierdoor bestaat. Ook als je er niets mee hebt of niet bewust van bent. Denk aan donker en licht, jaargetijden, hormonale wisselingen, eb en vloed, alles in de natuur hangt daarmee samen. Wij staan daar steeds verder vanaf.
Zodra we meer in ons natuurlijke ritme zitten, daar naar leven, komen we meer in de Schumann resonantie. Deze frequentie en het natuurlijke ritme zorgt voor de juiste aarding.

TIPS voor aarding en bescherming

- Loop veel in de natuur, in het bos, aan zee, etc.
- Loop veel op blote voeten
- Zorg voor 'afschakelen' en rust
- Haal af en toe even een paar keer diep adem
- Doe niet teveel op een dag met je dier
- Zorg voor voldoende slaap
- Zet 's nachts de Wifi uit (overdag zoveel als mogelijk)
- Leg je hond/kat niet naast de laptop, TV, telefoonopladers, bij de wifi router, etc.
- Gebruik edelstenen die werken tegen straling, deze kun je omhangen aan een ketting of leg ze op de ligplaats.
- Gebruik aardingsapparatuur voor in het stopcontact.

Verder ben iedere dag dankbaar voor kleine dingen, lach en dans, wees liefdevol, want positiviteit zorgt voor een hoge trillingsfrequentie en deze kan alleen maar bijdrage aan een betere en geaarde wereld.

Liefs,
Colette Frankort
www.dierpraktijk.nl
06 - 16 80 24 45

Wil je een afspraak maken? Mail colette@dierpraktijk.nl

Delen mag met bronvermelding.

dankjewel
https://visionoflight-healing.nl/.../schumann-resonantiebe
voor informatie en inspiratie!


E-mailen
Bellen
Instagram