Praktijk voor Veterinaire Natuurgeneeskunde

 Werken met de kracht van dier én natuur. Dat is NatuurTalent ! 

3-4-2017

Deel 2:  Het Rabiës miasma. 'Faye' een praktijk casus.


In deel 1 was te lezen wat het Rabiës Miasma is, de mogelijke symptomen, het wel/niet bestaan van homeopathische inentingen, tips rondom de inenting én de mogelijke ondersteuning van de Natuurgeneeskunde.

Hier in deel 2, bespreek ik de casus van Faye, een hond uit mijn praktijk met het Rabiës miasma.

Faye is een 8 jarige ‘Spitse’ dame.

Ook bij haar is het Rabiës miasma niet in één keer ontstaan. In 2009 is ze geënt tegen Rabiës waarna langzaam klachten ontstonden. 

Extreme geluidsgevoeligheid, ontstaan na een traumatische ervaring met een knal, loopt steeds verder op. Zelfs zover dat ze niet meer naar buiten durft om te gaan plassen. Ze hield haar plas op tot wel 40 uur en durfde ook niet meer te drinken. Dit nam grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Reguliere medicatie mocht daar niet genoeg bij helpen.

Naast de gevoeligheid op geluid werd ze ook steeds nerveuzer en meer ‘hyper’. Veel blaffen en uitvallen naar vreemde, én honden uit haar eigen roedel. Uiteindelijk met heel veel geduld en veel trainen kwam er een opening, maar bij iedere knal, klap van een deur of ander hard geluid was er weer een grote terugval. Ook het veelvuldig likken en knabbelen aan zichzelf of eigenaar en het eten van zand waren tekenen van het Rabiës miasma.

De chronische stress zowel fysiek als emotioneel had uitwerking op haar lijf. Ze stond continu op scherp. Een humaan vergelijk, 10 koppen espresso op één dag, is er niets bij….. Medicatie was de enige kleine verlichting. Wat uiteindelijk (mede) zorgt voor verhoogde leverwaardes. In 2012 werd eindelijk het Rabiës miasma erkend door een holistisch dierenarts, maar helaas met onvoldoende behandeling.

In oktober 2016 mocht ik met NatuurTalent, Faye voor het eerst ontmoeten. Het Rabiës miasma was zeer duidelijk, maar ook waren er problemen met het bewegingsapparaat én Lyme. We zijn haar eerst gaan behandelen met een homeopathisch middel dat werkt op de uitputting van het zenuwstelsel. Daarnaast werd er een begin gemaakt met het behandelen van de onbalans op de lever. Uiteraard werd de Rabiës enting ontstoort en werd het Rabiës miasma behandeld. Uiteraard is de eigenaar doorgegaan met trainen én het ondersteunen met de juiste vers voeding voor Faye.

De 2e keer dat ik Faye zag, was in januari 2017. Het knabbelen aan haar poten was weg. Ze viel minder uit naar haar roedelmaatjes en reageert stukken minder gevoelig op geluid, ze hersteld sneller. Haar litteken, opgelopen na een darmoperatie n.a.v. het zand eten, irriteert nu behoorlijk. En ook haar lever is nog steeds uit balans. De Rabiës nosode wordt in een hogere potentie herhaald en er worden middelen ingezet op het bewegingsapparaat en litteken. Met behulp van de Lecher Antenne en connectiesensor wordt bepaald waar op dat moment de prioriteit ligt.

Helaas kunnen problemen die zo diep zitten, niet altijd in een keer worden opgelost. De toekomst zal uitwijzen waar we het Rabiës miasma nog verder kunnen ondersteunen. Haar baasje is hard met haar aan het werk. Ga zo door Faye!

Heeft u het vermoeden dat uw dier een Rabiës miasma heeft of heeft u mogelijk vragen over het ontstoren van vaccinaties? Dan kunt u telefonisch of per mail terecht bij dierpraktijk NatuurTalent.

Met vriendelijke groet,

Colette Frankort 

PS. De hond op de foto is niet Faye, maar een voorbeeld van een angstige hond, een van de kenmerken van het Rabiës miasma.

  

Foto: http://www.houstonpettalk.com/wp-content/uploads/2012/02/Submissive-Fearful.jpg

 


E-mailen
Bellen
Instagram